Darmspoeling

Voorwoord

Massage geeft je een warm gevoel. Massage geeft je een geborgen gevoel. Massage ontspant. Massage is met al je zintuigen rust inademen. Massage geeft je energie als je futloos bent. Massage werkt versterkend als je in een emotioneel dipje zit. Massage brengt rust als er chaos is.

Tijdens een massage wordt er op gewrichten, bindweefsel en spieren gewerkt. Verschillende lichaamsgebonden processen worden geactiveerd : stofwisseling, bloeddoorstroming, lymfewerking. Zo worden afvalstoffen afgevoerd waardoor je frisser, energieker en meer geconcentreerd in het leven staat. Het antistresshormoon en endorfines komen vrij. Het gelukshormoon wordt geactiveerd, de bloeddruk daalt en spanningen nemen af. Na een massage zal men kwaliteitsvoller slapen. Emotionele processen verlopen gemakkelijker omdat een massage ondersteunend werkt. Heilzaam bij depressies omdat er terug stroming in het lichaam wordt gebracht.

Mijn kinesitherapeutische opleiding geeft als voordeel dat we de voorafgaande processen een extra stimulans kunnen geven.

Je leert (opnieuw) van je lichaam te houden, tijd te maken voor jezelf, zorg te dragen voor jezelf en te leren ontvangen.

Om de helende werking van een massage tot zijn recht te laten komen is een eerste voorwaarde “je goed kunnen voelen”.

Ik tracht een omgeving te creëren waar je je veilig voelt. Mijn massagekamer is met zorg ingericht zodat je gemakkelijker tot rust kan komen. De geur, de aangepaste muziek, het kaarslicht zorgen ervoor dat je even in een andere wereld stapt die je met al je zintuigen kan waarnemen.