Darmspoeling

Voetreflexzonenmassage

De voeten zou men kunnen beschouwen als de spiegels van het lichaam.
De zenuwbanen van alle organen, spieren en gewrichten monden uit in de voeten en geven hun informatie door over het “welzijn” van de lichaamsdelen en organen.

Voetreflexzonenmassage is een massagemethode om deze signalen te onderkennen. Hierop kan een behandelings-programma afgestemd worden, gericht op de gezondheid van lichaam en geest.

Dr. William Fitzgerald (1872 – 1942) is de grondlegger van de zonetherapie. Maar het is bekend dat indianenstammen reeds eeuwenlang reflexzonetherapie toepasten voor het verzachten van pijn.

Reflexzonetherapie wil zeggen dat het totale lichaam op een ander, kleiner oppervlak namelijk de voeten wordt gereflecteerd. Op de voeten is dus het gehele lichaam terug te vinden.
Zeer logisch zoals we starten bovenaan het lichaam met hoofd, nek en schouders, starten we ook bovenaan de voet ter hoogte van de tenen en de bal van de voet. Naarmate we zakken in het lichaam, zakken we ook op de voeten. Alles wat in de rechter lichaamshelft gelegen is, vinden we terug op de rechtervoet en alles wat links gelegen is, vinden we op de linkervoet. We kunnen dus via de voeten het gehele lichaam, organen enz. behandelen.

Het voordeel van voetreflexzone-massage is dat je indirect pijnlijke plekken in het lichaam kan behandelen. Wanneer bijvoorbeeld een orgaan in het lichaam te pijnlijk is om direct te behandelen, kan je dit orgaan via de voeten toch behandelen.
Ook kan je via de voeten goede diagnoses stellen van wat er in het lichaam aan de hand is.

Het verschil tussen de reguliere geneeskunde en de voetreflexzone-massage is :
– Het lichaam wordt als geheel gezien.
– Er zijn geen medicijnen nodig.
– Voorkomt en voorziet ziektes.
– Geen bijwerkingen.
– Individuele behandeling.
– Algeheel welzijn van lichaam en geest.

Praktisch

Duur :    1 uur
Prijs :    50 euro