Darmspoeling

Oorkaarsen

Deze oude therapie is oorspronkelijk afkomstig van de Hopi – Indianen uit het zuiden van Noord-Amerika. Op een zachte manier wordt met holle brandende kaarsen het oor “gereinigd”.

Deze oorkaarsen zijn vervaardigd uit linnen, gedrenkt in zuivere bijenwas en fijngestampte kruiden (salie, kamille en johanneskruid).

Oorkaarsen geven een ontspannen en behaaglijk gevoel, ze stimuleren de doorbloeding in oren, keel, neus en bijholten.
Oorkaarsen kunnen helpen bij : neusverkoudheid, loopneus, sinusitis, hoofdpijn, nervositeit, stress, slaapproblemen,….. en bij het losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor oorspuiten).

Oorkaarsen mogen niet geplaatst worden bij :
▪    personen met geperforeerd trommelvlies.
▪    personen met acute oorontsteking.
▪    epilepsiepatiënten.

Na een lichte massage rond het oor wordt de oorkaars in de uitwendige gehoorgang geplaatst. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. In een aangename sfeer, met rustgevende muziek geeft dit een zeer ontspannen gevoel. De kaars brandt ongeveer 12 minuten en nadien wordt het overtollige oorsmeer voorzichtig met een oorstokje verwijderd. Steeds wordt er links en rechts een oorkaars geplaatst en nadien is er voldoende tijd om na te genieten van de behandeling.

Oorkaarsen worden meestal één à twee keer geplaatst met enkele dagen tussenruimte.

Praktisch

Duur :    1 uur
Prijs :    55 euro