Darmspoeling

Hot Lavastone massage

Een “nieuwe” vorm van massage in Europa die in principe al eeuwen oud is.
In China en India gebruikt men al sinds mensenheugenis warme basaltstenen om het lichaam te masseren. Deze therapie is eigenlijk bij toeval ontdekt.

De Amerikaanse Mary Nelson Hannigan had op een dag het ongeluk in een sauna te zitten die in panne viel. Ondernemend zoals deze dame was, nam ze enkele stenen om op haar lichaam te leggen. Verwonderd over de zalige eigenschap van de warme stenen, heeft zij de steenmassage ontwikkeld.

De behandeling combineert masseren met thermodynamische voordelen en ook de therapeutische kwaliteiten van essentiële oliën. De thermotherapie bestaat uit warme basalt (lava) stenen, opgewarmd “au bain marie” waarmee zacht gemasseerd wordt langs de ruggengraat, in de nek, op de benen en de voeten, in de handen en op de armen, op de borst en buik, op het gezicht en ja zelfs tussen de tenen.
Een heerlijk gevoel dat ik alle koukleumen kan aanraden.

De stenen :

Basalt is het beste materiaal voor hot stone massage want het houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. Ze zijn afkomstig uit Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen, waardoor ze mooie, ronde, gladde vormen hebben gekregen.

Werking en effecten :

De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen, het zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Het helpt ook met het harmoniseren van de chakra’s en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.
De massage zelf bestaat vooral uit lange, cirkelvormige strijkingen.

Praktisch

Duur :    2 uur
Prijs :    100 euro