Darmspoeling

Basische kruidenstempelmassage

Doordat wij dagelijks teveel zuren opnemen, denk maar eens aan azijnzuren uit zoetigheden, melkzuren door sport, koolzuren door stress, angst en ergernissen, enz….. geraakt ons lichaam uit balans: spierpijn, gewrichtspijnen, cellulitis, haaruitval, uitputting, botontkalking, enz…… zijn maar enkele voorbeelden van wat oververzuring doet.

De Basische Kruidenstempelmassage is een ontgiftende, ontslakkende, reinigende en ontspannende massage.
De massage ontlaadt je van overtollige zuren en geeft een reinigend en energetisch opgeladen gevoel. De Basische Kruidenstempelmassage is werkzaam op verschillende niveaus : de kruidenstempels en het Basisch zout.

Zowel de warmte als de werkzame stoffen van de vochtige warme kruiden zorgen voor een weldoende, ontspannende en reinigende werking. Ze zijn in het bijzonder huidversterkend en huidreinigend. De heerlijke kruidige geur die vrijkomt tijdens de massage doet je denken aan de sferen van de Franse Provence, helpt tegen stress en brengt uw geest en lichaam weer in balans.

De kruiden :

 • Berken bladeren : bloedreinigend
 • Bonenkruid : krampwerend
 • Komkommerkruid : uitscheidingsbevorderend
 • Smeerwortel : genezend, celopbouwend
 • Groot hoefblad : ontstekingswerend, huidreinigend
 • Zilverschoon : krampwerend, rustgevend
 • Frambozenbladeren : zweetafdrijvend, ontslakkend
 • Hopbloemen : rustgevend, ontspannend
 • Kervel : lost blokkades op
 • Lavendelbloemen : rustgevend, ontspannend
 • Rozemarijn : krampwerend, bevordert de doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop
 • Paardenstaart : genezingsbevorderend, huidreinigend

Hoe werkt deze kruidenmengeling :

De massage met de warm- vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Zuren en gifstoffen worden via de huid uitgescheiden, zowel door de werkzame stoffen uit de planten alsook door de alkaliteit van de warme plantensappen. De massage wordt gedaan in de uitscheidingsrichting (lymfedrainage). Door het aanwenden van deze massage brengen we heel wat te weeg in ons lichaam.
Als we kijken naar de kruidenmengeling zijn er verschillende lichaamsdelen en stelsels die geprikkeld, geactiveerd worden. De huid, het bloedstelsel, het lymfestelsel, de spieren en de zenuwen.

Het Basische Zout :

De kruidenstempelmassage begint met het aanbrengen van aangepaste massage-oliën en het basische zout. Als olie gebruiken we gemberolie. Gember heeft als eigenschap de doorbloeding te bevorderen waardoor de voorbehandeling met het basische zout zeer efficiënt werkt.
Het basische zout bestaat uit energetisch opgeladen zeezout en tot poeder gemalen edelstenen (agaat, cartneool, citrien, chrysopraas, chalcedon, saffier, bergkristal en onyx). Elk van deze edelstenen heeft zijn specifieke heilzame werking op zowel de huid, het spierstelsel en het beenderstelsel als op de psyche.
Basische zout heeft een zeer zachte Ph-waarde, te vergelijken met het vruchtwater waarin een baby groeit tijdens de zwangerschap. Iemand inwrijven en peelen met dit zout zet het lichaam aan om via de huid extra gifstoffen te gaan afvoeren.

De relaxerende Basische kruidenstempelmassage is ideaal voor :

▪    Je lichaam fysiek en geestelijk te reinigen en op te laden op een relaxerende manier.
▪    Als je veel last hebt van vochtophopingen, cellulitis en een slechte bloedcirculatie en spierpijn (als gevolg van het overvloedig opslaan en niet afvoeren van afval- en gifstoffen).
▪    Een lichaamspeeling aangezien je volledig lichaam een aangename zuiverende peeling krijgt, die je oude huidschilfers verwijdert en je huid zijdezacht en stevig maakt.
▪    Als intensieve cellulitiskuur met snel resultaat.

De kruidenstempelmassage voor het lichaam mag niet toegepast worden in geval van :

 1.  trombose en spataderen.
 2.  zwangerschap.

Praktisch

Duur :    1 uur
Prijs :     60 euro (stempels mag/kan je meenemen)