Darmspoeling

Ayurvedische massage

Meer dan 5000 jaar geleden werd in India de basis gelegd voor de AYURVEDA : een traditionele gezondheidsleer op basis van kruiden. Tot op de dag van vandaag is AYURVEDA in India erkend en gewaardeerd als wetenschap, maar ook in het Westen groeit de belangstelling meer en meer.
Letterlijk betekend  AYURVEDA “kennis van het leven”.

De visie van Ayurveda op het leven, de natuur, de mens en zijn gezondheid en de wetmatigheden die men daarin herkent, zijn de basis van een wetenschap die streeft naar evenwicht en gezondheid. Deze oude Indiase massage is een massagetechniek welke zijn oorsprong vindt in de veda’s.
Het is een manier om je lichaam te stimuleren en te versterken op twee niveaus : lichamelijk en geestelijk.

  • Lichamelijk : bij het wrijven wordt warmte geproduceerd en de bloedsomloop verbeterd, het lymfesysteem wordt beïnvloed.
  • Geestelijk : via de tastzin werkt de massage op het zenuwstelsel.

De zuivere instelling van de masseur is belangrijk voor het effect van de massage.
Oude Indiase massage schept evenwicht, het is een noodzakelijke lichaamsbehoefte net als eten, drinken, slapen, baden en bewegen.

Bij deze massage volgen we zoveel mogelijk de natuurlijke lijnen van het lichaam. Hierbij zijn de voeten, de handen en het kruintje de belangrijkste punten om spanning en afvalstoffen uit het lichaam te “trekken”, zodat de energie weer vrij door de kanalen kan stromen.
Vandaar dat we tijdens de massage eerst werken :
▪    naar de voeten toe : onze basis en geaardheid.
▪    naar de handen toe : ons hart, de liefde van waaruit alles gebeurt.
▪    naar de kruin toe : onze verbinding met het kosmische.

Praktisch

Duur :    1 uur
Prijs :    50 euro