Darmspoeling

Verloop van de behandeling

Voor de behandeling gaat de klant eerst naar het toilet om de blaas te legen. Daarna neemt de klant plaats op de behandelingstafel. In zijlig wordt een canule ingebracht in de aars en een afvoerslang aangesloten. Daarna gaat de klant op de rug liggen op een verwarmingskussen, wat zorgt voor een aangenaam en ontspannend gevoel. De benen worden afgedekt met een handdoek.

Er wordt gewerkt met de slow-flow methode. Dat betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt op de persoon afgestemd, met een zeer lage druk, heel rustig in de darm ingebracht. Hierdoor ontstaat rust in de darm en het lichaam. Daarnaast krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen.

Het gebruik van de slow-flow methode zorgt niet alleen voor rust in de darm en het lichaam tijdens de behandeling, maar ook na de behandeling. Het zorgt voor een maximale opname van het water door de dikke darm zodat het hele lichaam gereinigd wordt.

Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden. Via de doorzichtige afvoerslang verdwijnt de darminhoud in de riolering. Hierdoor kan je zien wat het lichaam verlaat. Dit kan verbazingwekkend veel zijn.

De massage van de buik bevordert het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Het ondersteunt het uitstromen van de darminhoud. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal maal herhaald worden.

De behandeling duurt drie kwartier tot vijftig minuten. Daarna wordt de canule verwijderd. De klant komt recht en gaat naar het toilet om het resterende water en afvalstoffen kwijt te raken.