Darmspoeling

Leverreinigingskuur volgens Andreas Moritz

De lever en de galblaas zuiveren van galstenen is één van de meest belangrijke en krachtigste benaderingen voor het verbeteren van je gezondheid.

De leverzuivering vergt zes dagen voorbereiding, gevolgd door 16-20 u. echte zuivering.
Vermijd gedurende de voorbereiding voedsel en drank die koud of bevroren zijn. Alle voedsel en dranken zouden warm of op zijn minst op kamertemperatuur moeten zijn. Om de lever te helpen voorbereiden op uiteindelijke zuivering, is het belangrijk om voedsel van dierlijke oorsprong, zuivelproducten en gefrituurde producten te vermijden. Vermijdt ook het gebruik van medicijnen, vitaminen of supplementen die niet absoluut nodig zijn tijdens de leverzuivering.

Zorg ervoor dat je darmen gezuiverd worden voor- en nadat je een leverzuivering doet. Om ongemak en misselijkheid te voorkomen tijdens de eigenlijke leverzuivering is het belangrijk om een hoge darmspoeling (= colonhydrotherapie) uit te voeren. Deze wordt bij voorkeur op de zesde voorbereidingsdag uitgevoerd. Mensen bij wie de darmen ernstig verstopt zijn moeten overwegen op zijn minst 2 tot 3 darmspoelingen te ondergaan voordat ze beginnen aan hun eerste leverzuivering.
Een tweede darmspoeling is noodzakelijk de 2e of 3e dag na de leverzuivering.

Voorbereiding :

Neem gedurende 6 dagen iedere morgen 1 koffielepel magnesiumsulfaat in 1/4 liter lauw water op je nuchtere maag.
Drink ook 1 liter appelsap per dag over die periode van zes dagen.
Een maag- darmsparend dieet is in die periode zinvol.

De zesde appelsap dag :
’s Morgens een licht ontbijt : vb. havermout. Vermijd suiker en andere zoetstoffen, kruiden, melk, boter, oliën, yoghurt, kaas, eieren, noten, gebak, koude cereals enz. Fruit en fruitsappen zijn prima.
Als lunch eet je naturel gekookte of gestoomde groenten met witte Basmati rijst, op smaak gebracht met wat ongeraffineerd zee- of steenzout.
Geen eiwitrijk voedsel, boter of olie gebruiken (anders kan je je tijdens de zuivering ziek voelen).
Na 14 uur enkel nog water drinken (niets meer eten)

Benodigdheden :

6 x 1 liter appelsap
4 eetlepels magnesiumsulfaat
1,25 dl extra virgie olijfolie, koud geperst
1,85 dl versgeperst pompelmoessap ( bij voorkeur roze)

De eigenlijke zuivering :

Avond
18 u. : Doe 4 eetlepels magnesiumsulfaat in 7,5 dl mineraalwater. Maak hiervan 4 porties. Drink nu je eerste portie. (Eén van de belangrijkste functies van magnesiumsulfaat is om de galkanalen te verwijden, zodat de stenen er gemakkelijk door kunnen, bovendien verwijdert het afvalstoffen die het doorspoelen van de stenen zouden kunnen hinderen).
20 u. : Drink je 2e glas magnesiumsulfaat.
21 u.45 : Was de roze pompelmoes grondig. Pers ze met de hand en verwijder de pulp. Je hebt 185 cc. nodig. Doe het sap samen met de olijfolie in een kan met deksel. Goed schudden totdat de oplossing waterig wordt. Het beste is om dit mengsel om 22 u. te drinken. Als je voelt dat je nog een paar keer naar het toilet moet, mag je deze stap 10 minuten uitstellen.
22 u. : Sta naast je bed (ga niet zitten) en drink het mengsel in één keer (doe er niet langer dan 5 minuten over).

Ga meteen liggen ! Dit is essentieel om de galstenen te helpen vrijkomen. Lig plat op je rug met één of twee kussens (je hoofd moet hoger liggen dan je buik). Als dit oncomfortabel aanvoelt, ga dan op je rechterzijde liggen met je knieën opgetrokken. Lig 20 minuten stil en probeer niet te praten. Richt je aandacht op je lever.
Als je gedurende de nacht het gevoel hebt dat je naar het toilet moet, dan mag je gaan. ’s Nachts of in de vroege morgen is het mogelijk dat je misselijk bent, dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas.

De volgende ochtend

6 u. – 6 u.30 : Drink nu je 3e glas magnesiumsulfaat (als je erg dorstig bent kun je eerst een glas warm water drinken). Het is het beste als je lichaam nu rechtop blijft (evt. wat lichte oefeningen doen, vb. yoga).
8 u. – 8 u.30 : Drink je 4e en laatste glas magnesiumsulfaat.
10 u. – 10 u. 30 : Nu mag je vers geperst vruchtensap drinken. Een half uur later mag je één of twee stukken vers fruit eten. Een uur daarna mag je gewoon (licht verteerbaar) voedsel eten.

Tegen de avond of de volgende ochtend zou je weer normaal moeten kunnen eten.
Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven,. Ze kunnen snel verwijderd worden door een darmspoeling. Dit wordt het best uitgevoerd de 2e of 3e dag na de leverzuivering.

Bij de stoelgang kunnen er tientallen of zelfs honderden stenen uitkomen. Om gezondheidsproblemen permanent te genezen en nieuwe ziekten te voorkomen, moeten alle stenen verwijderd worden. Dit kan op zijn minst zes zuiveringsperiodes verlangen ( met twee of drie wekelijks of maandelijks interval).
Als je eenmaal begint met zuiveren, moet je doorgaan tot er geen stenen meer komen. Het half gezuiverd laten over een langere periode (drie maanden of meer) kan groter ongemak veroorzaken dan helemaal niet zuiveren.

Er wordt aanbevolen elke zes maanden de leverzuivering te doen. Elke zuivering geeft een extra versterking aan de lever en zorgt voor het verwijderen van alle gifstoffen die de lever ondertussen weer heeft opgeslagen.
Zuiver nooit als je lijdt onder een acute ziekte, zelfs niet tijdens een simpele verkoudheid.