Darmspoeling

Druivenkuur

Eerste stap : voorbereiding

De kuur begint met een vastenkuur van enkele dagen waarbij uitsluitend koud water mag gedronken worden. Bovendien dient men ook een colonhydrotherapie toe om te beletten dat de afgescheiden en vrijgekomen toxines heropgeslorpt zouden worden in de ingewanden.

Tweede stap : de druivenkuur

  • Elke morgen blijft men een glas koud water drinken.
  • Een half uur later begint men met de eerste druivenmaaltijd. De druiventrossen worden zorgvuldig en langdurig onder stromend water gewassen.
  • Bij het eten van de druif moet men bewust goed kauwen en indien mogelijk enkele druiven met schil en pitten opeten. De ganse dag neemt men om de twee uur een druivenmaaltijd.

Derde stap :

Wanneer de druif zijn heilzame werking heeft bereikt mag men geleidelijk andere rauwe fruitsoorten ( en tomaten) alsook gestremde melk, yoghurt en witte kaas aan de kuur toevoegen. De eerste maaltijd blijft evenwel uit druiven bestaan.

Vierde stap : rauwkost

Men schakelt geleidelijk ook rauwe groenten in het eetplan in. Fruit en groenten worden hoofdzakelijk met de schil gegeten.
Voor de kuur komen alle druivensoorten, witte, blauwe, groene, purperen al dan niet pitloos in aanmerking. Het is zelfs aan te raden meerdere soorten te combineren omdat deze allen verschillen van elkaar qua voedingsbestanddelen.