Darmspoeling

Algemeen

De vervuiling van de dikke darm ontstaat door ons voedingspatroon (met veel vlees), gebrek aan beweging en stress.

De aanwezige vervuiling is in de loop van de jaren opgebouwd en blijft als het ware aan de darmwand kleven. Deze laag wordt steeds dikker en houdt giftige stoffen vast. De laag wordt ook wel “slakken” genoemd, vandaar de term “ontslakken”. Doordat de dikke laag vervuiling de gifstoffen vasthoudt, worden deze niet afgevoerd. Bovendien verkleint de werkzame oppervlakte van de darm door deze laag.

Een darmspoeling kan deze laag verwijderen waardoor de darm weer goed kan functioneren, goede stoffen kunnen worden opgenomen en kwalijke, giftige stoffen kunnen worden afgevoerd. Voor een goede gezondheid is het van essentieel belang dat elke cel in ons lichaam gezonde voeding krijgt. Daarom zijn onze eetgewoonten in grote mate bepalend hoe we ons voelen.

Algemeen is een “gezonde darm” een voorwaarde voor een goede gezondheid. Ons lichaam kan zeer sterk verontreinigd worden door het ophopen van afvalstoffen. De dikke darm speelt de meest belangrijke rol bij het uitscheiden van deze afvalstoffen. Ongemerkt kan een verkeerd functionerende darm leiden tot zeer uiteenlopende klachten.

Het reinigen van de dikke darm kan dan ook bij een groot aantal klachten uitkomst bieden.